ricsi-medencem-osszeert-a-bordaimmal

„Medencém összeért a bordáimmal”

„Medencém összeért a bordáimmal” – meséli Ricsi, aki a 2014-ben elvégzett műtétje után olyan erőre tett szert, amely képessé teszi őt az aktív sportolásra is.

dani-betegseg-utan-is-vasember

Betegség után is vasember!

Nem azért csinálta végig, mert könnyű, azért vágott bele, mert nehéz.

1,9 km úszás, 90 km kerékpározás, 21,2 km futás; ezek a Budapest Féltávú Ironman verseny távjai. Tegyük a szívünkre a kezünket, ezek a távok elérhetetlenek az átlagos edzettséggel rendelkező halandók számára. A sportolók is speciális felkészüléssel dolgoznak azon, hogy akár egy-egy számban teljesíteni tudják ezeket az embert próbáló kilométereket.

sosem-szabad-feladni

Sosem szabad feladni!

A csinos és mosolygós mazsorettek fellépése mindig a zene, a tánc, a fiatalság igazi ünnepe. A most 16 éves Dia is egy ilyen vidám, sportos közösségnek, az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és Mazsorett Csoportnak a tagja gyerekkora óta, és ebben még súlyos gerincproblémája sem tudta megakadályozni. Sportossága segített leküzdeni sok nehézséget betegsége idején is, és már néhány hónappal a sikeres műtéte után újra elkezdte a próbákat a csapattal. Amikor betegségéről kérdeztük, a vele történtek legfontosabb tanulságát úgy foglalta össze: egy pillanatra sem szabad feladni!